Somat Logo

Как да премахнеш миризмите в съдомиялната

Съдовете ти излизат от съдомиялната идеално чисти, но в машината все още има неприятна миризма? Кога е налична неприятната миризма – преди или след измиване? От препарат за почистване на съдомиялни до ароматизатор за съдомиялни, ние можем да ти обясним какво да направиш, за да ухаят чиниите ти толкова чисто, колкото и изглеждат.

Как да почистиш съдомиялната си с препарат за почистване на съдомиялни Somat

Ако самата съдомиялна мирише неприятно, може би се нуждае от основно почистване. За щастие, това е лесна задача и е най-добре да се извършва редовно, за да се избегнат миризмите и скъпите ремонти. Просто следвай следните инструкции стъпка по стъпка:

1. Най-вероятната причина са органични отпадъци, които се натрупват на дъното на съдомиялната. Почиствай филтрите, които предотвратяват задръстването на съдомиялната с остатъци от храна, мазнини и други отпадъци, веднага след приключен цикъл на измиване. Повечето съдомиялни си приличат, но дръж ръководството за употреба под ръка, за да провериш спецификите на модела си.

2. Премахни долния рафт, за да достигнеш филтъра. Може да е необходимо да премахнеш голям метален капак, който също може да има натрупвания или да е със залепнали остатъци от храна (ако е така, го почисти). В средата на металната основа има пластмасов филтър, който се отвива лесно. Може да си сложиш ръкавици, защото работата не е много чиста.

3. Изплакни филтъра с гореща вода и след това го почисти с топла сапунена вода. Използвай стара четка, ако е възможно – все пак това е отлагане от храна от един месец (или дори няколко месеца). Ако имаш трудности с премахването на всички отлагания, накисни филтъра в топла вода за известно време и след това го почисти с препарат за почистване на съдомиялни.

4. Свали филтъра и почисти вътрешността на съдомиялната с препарат за почистване на съдомиялни, особено около вратата. Може да се наложи да използваш препарат за котлен камък. Ако забележиш силно натрупване на котлен камък, се увери, че използваш соли за съдомиялна, които балансират нивото на твърдата вода.

5. Използвай препарат за почистване на съдомиялни, за да премахнеш остатъчната мазнина и котлен камък от тръбите, клапаните и отворите, които не можеш да почистиш ръчно. Somat предлага интензивен почистващ препарат, който се добавя към най-горещия цикъл при празна съдомиялна.

Таблетките Somat Machine Cleaner са по-меки, така че може да се използват, когато използваш обикновен цикъл и съдомиялната е заредена.

Как да почистиш съдомиялната си с препарат за почистване на съдомиялни Somat

По-горните стъпки за механично и химическо почистване трябва да се извършват около веднъж месечно. Може да намалиш остатъците от храна във филтъра, като винаги почистваш съдовете от остатъци, преди да заредиш съдомиялната. Въпреки това не плакни чиниите, тъй като това може да повлияе негативно върху ефекта от почистващия продукт. Накрая, за да предотвратиш неприятната миризма от застояла вода, дръж известно време вратата на машината отворена след приключен цикъл на измиване, за да се проветри.

Накарай съдомиялната си да мирише на чисто със Somat Deo Duo-Perls

Разбира се, съществува една степен от процеса на измиване, при която миризмите в съдомиялната е невъзможно да се премахнат напълно – когато съдомиялната е пълна с немити съдове. Това може да е проблем, ако са необходими няколко дни, докато заредиш цялата съдомиялна и/или когато навън е топло. В тези случаи дезодорантът за съдомиялна е твой приятел. Somat Deo Duo-Perls добавят приятен аромат към съдомиялната ти, който неутрализира миризмите, освежават с всеки цикъл и траят до 60 измивания.

Filter by categories: