Skip to Content

Можеш ли да използваш препарат за миене на съдове за измиване на автомобил?

Препаратът за измиване на съдове всъщност е едно от най-добрите средства за почистване на прозорци и джанти. За да почистиш тези зони правилно, ще се нуждаеш от правилните инструменти и няколко съвета.

Редовната поддръжка на автомобила ти е важна част от неговата експлоатация. Препаратът за съдове е идеален за почистване на джанти и прозорци на автомобил. Така той помага за по-добрия външен вид на автомобила и отстранява саждите, остатъците и солта от пътя. За да почистиш тези зони правилно, ще ти дадем няколко полезни съвета.

ИЗМИВАНЕ НА ПРОЗОРЦИ И ДЖАНТИ НА АВТОМОБИЛ: НЕОБХОДИМИ ИНСТРУМЕНТИ

За измиването на прозорците и джантите на автомобила ще се нуждаеш от:

  • Една кофа
  • Мека гъба и четка
  • Попиващи кърпи
  • Бърсалка за почистване на стъкло
  • Градински маркуч
  • Микрофибърна кърпа

СТЪПКА ПО СТЪПКА: ПОЧИСТВАНЕ НА ДЖАНТИ И ПРОЗОРЦИ

  1. Паркирай автомобила на сянка, за да предотвратиш бързото изсъхване.
  2. Увери се, че всички прозорци и врати са затворени.
  3. Напълни кофата с топла вода и добави няколко капки препарат за съдове.
  4. С мека гъба и сапунена вода измий прозорците, след което изчисти водата от прозореца с бърсалката за стъкла, като всеки път я попиваш в подходяща кърпа.
  5. Избърши около ръбовете на прозореца, за да премахнеш излишната течност.
  6. Напръскай джантите с градински маркуч.
  7. Изтъркай джантите с меката гъба и четката, след това ги изплакни с маркуча.
  8. Подсуши с микрофибърната кърпа.

ПОДГОТОВКА

Паркирането на сянка пази автомобила от слънцето, което може да изсуши бързо пяната по прозорците и джантите и да направи петна, които са трудни за отстраняване. Преди изключването на двигателя се увери, че прозорците са вдигнати, след което провери дали всяка врата е плътно затворена.

ИЗМИВАНЕ НА ПРОЗОРЦИ НА АВТОМОБИЛ

Изчакай, докато автомобилът се охлади напълно, след това напълни кофа с топла (не гореща) вода. Добави няколко капки препарат за съдове в кофата. Винаги започвай с измиването на прозорците. Джантите обикновено са много мръсни и ще е необходимо повече търкане. Започването с прозорците елиминира необходимостта от правене на нов разтвор от вода и препарат.

ИЗМИВАНЕ НА ДЖАНТИ НА АВТОМОБИЛ

Градинският маркуч може да помогне за премахването на доста частици, като така спестява допълнително търкане. Използвай маркуча при всяка джанта, но след това се наведи и търкай хубаво с гъбата и четката, за да се увериш, че всички частици и петна са премахнати. Изплакни всяка джанта, когато приключиш с процеса на миене. Не чакай, докато измиеш всички джанти, тъй като сапунът ще изсъхне и ще остави петна. Подсушаването на джантите с микрофибърна кърпа също помага за избягването на петна, но и отстранява много от влагата, която може да привлече замърсяване и отново да влоши външния вид на автомобила.

Важно е да не използваш препарат за съдове за каросерията на колата, но той може да се използва за прозорците и джантите. Следвай тези стъпки, за да го направиш правилно.

Прочети още

  • Миене на съдове при къмпингуване
  • Почисти кухнята си с препарат за миене на съдове
  • Какво да правя срещу бактерии и микроби в кухнята