Skip to Content

Почисти кухнята си с препарат за миене на съдове

Чиниите са измити, стоят до мивката и се сушат върху сушилника. Чистенето е приключило, нали? Не точно. Има много места в кухнята ти, които се нуждаят от малко търкане, за да се отървеш от мръсотията, остатъците от храна и мазнина, създадени от ежедневието и последното готвене. За щастие, не трябва да излизаш и купуваш специален препарат за всяка зона от кухнята. Препаратът за миене на съдове Pur е идеален за нейното почистване.

ПРЕПАРАТ ЗА КУХНЕНСКИ ПЛОТ: ИЗПОЛЗВАНЕ НА ПРЕПАРАТ ЗА СЪДОВЕ

Имаш ли празна бутилка с пулверизатор? Напълни я с топла вода и добави една капка от препарат за съдове Pur. Разклати леко, за да смесиш препарата и водата, след което напръскай плотовете с разтвора, за да го използваш като препарат за кухненски плот. Избърши с чиста кърпа. Подновявай разтвора редовно, за да осигуриш ефективността му.

Ако нямаш празна бутилка с пулверизатор, можеш да капнеш няколко капки препарат за съдове в купа с топла вода. Накисни гъба в сместа, докато попие водата и препарата за съдове и след това я изстискай добре, така че да не капе. Търкай плотовете с меката страна на гъбата, докато не отстраниш замърсяванията и плотовете не заблестят отново от чистота.

Разтворът е ефикасен при повечето плотове, особено при такива, склонни към петна. Петната са резултат от мазнина, останала върху плота. Повечето препарати за кухня могат да почистват или дезинфектират кухненски плотове, но само препаратът за миене на съдове лесно се справя със същите мазнини, които трябва ежедневно да премахваш от готварските съдове и чиниите. Затова разтворът е идеална опция за кухненски плотове с керамична или стъклена повърхност.

ПОЧИСТВАНЕ НА КУХНЕНСКИ ШКАФОВЕ

Кухненските шкафове са също толкова податливи на замърсяване, омазняване и остатъци от храна, колкото и кухненските плотове. Независимо дали си забравил шоколадово блокче и то се е разтопило, или е пръснала мазнина от пържено пиле, препаратът за миене на съдове Pur може да е решението при почистването на кухненските шкафове.

Първо почисти възможно най-много от засъхналата, залепнала или останала храна, като използваш кухненска хартия. След това използвай разтвора от пулверизатора или сместа с вода и препарат от купата, която използва като препарат за плот, за да почистиш кухненските шкафове. Изтрий с мека гъба, за да премахнеш мръсотията, след това бързо подсуши с кухненска хартия, за да предотвратиш образуването на петна.

КАК ДА ОТПУШВАШ КАНАЛИ

Основните химикали в много препарати за отпушване на канали могат да проядат тръбопровода, а викането на водопроводчик за отпушване на канал е последна, както и скъпа мярка. Много проблеми със запушване на канала са свързани с мазнини, но това лесно може да се разреши с използването на препарат за съдове и вода. Тайната е да сипеш обилно количество препарат за съдове Pur в запушения канал. Междувременно напълни съд с чешмяна вода и я кипни. След няколко минути (позволи на препарата за съдове да стигне до запушването), изсипи врящата вода в канала и я остави да се смеси с препарата за съдове и да отстрани мазнината от тръбите.

КАК ДА ПОЧИСТИШ УРЕДИ ОТ НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА

Препаратът за съдове Pur е фантастична опция за почистването на кухненски уреди, особено за тези от неръждаема стомана. За почистване на тези кухненски уреди:

  1. Капни няколко капки от препарат за миене на съдове Pur върху влажна, мека гъба.
  2. Открий грапавината на повърхността на неръждаемата стомана. Ако изпитваш затруднения да я видиш, опитай да почувстваш грапавината с пръстите си.
  3. След това започни да почистваш уреда, като започнеш отгоре и се движиш по посока на грапавината.
  4. Избърши изцяло излишния препарат за съдове.
  5. Подсуши бързо с чиста кърпа, за да предотвратиш следи и петна от вода.

ИЗПОЛЗВАНЕ НА ПРЕПАРАТ ЗА МИЕНЕ НА СЪДОВЕ КАТО ПРЕПАРАТ ЗА МИВКА

В мивката току-що имаше купчина мръсни съдове и водата, която се е оттекла, не е била кристално чиста. Може и да не изглежда така, но мивката има нужда да бъде почистена.

Започни с изплакване. Използвай топла вода, за да отмиеш остатъците от храна от страните на мивката в канала или мелачката за отпадъци. След това приложи препарат за миене на съдове Pur. Излей препарат за миене на съдове Pur около канала. Използвай чиста, мека гъба, за да изтъркаш дъното и страните на мивката с кръгови движения, след което изплакни. Започни с плакненето отстрани, като използваш подвижен накрайник или маркуч, ако е възможно. Ако нямаш, използвай чаша, пълна с вода.

Искаш чиста кухня? Почисти кухнята си с препарат за миене на съдове: ефективен е за кухненски плотове, канали, шкафове, мивки и всички кухненски уреди.

Прочети още

  • Миене на съдове при къмпингуване
  • Можеш ли да използваш препарат за миене на съдове за измиване на автомобил?
  • Какво да правя срещу бактерии и микроби в кухнята