Колко препарат за съдове да използвам?

Дълготрайността на Pur ти позволява да измиеш голям брой съдове с малко количество препарат. Използването на правилното количество препарат за съдове предотвратява разхищаването му и в крайна сметка спестява пари. По този начин и съдовете са по-лесни за изплакване. Ако използваш прекалено много препарат, може да е необходимо да изплакваш чиниите, чашите и приборите по-дълго време, за да отстраниш пяната. Това хаби вода и време, и ако съдовете не са изплакнати добре, възможно е това да повлияе на вкуса на храните и напитките, които после ще сложиш в тях.

Правилното дозиране на препарата за миене на съдове зависи от продукта, както и от целта, за която го използваш. Препаратът за миене на съдове има множество употреби. Можеш да го използваш, за да измиеш колата си, да почистиш кухненските уреди или да забършеш пода.

Въпреки това, ако миеш съдовете на ръка, ето няколко съвета за правилното дозиране, когато използваш Pur.

PUR POWER, PUR BALSAM, PUR GOLD: ПРАВИЛНА ДОЗИРОВКА

За неконцентрирани препарати за миене на съдове Pur обикновено е достатъчна нормалната доза от 5 мл (или 1,5 ч.л.) на 5 литра вода.

Ако трябва да се справиш с упорита, залепнала храна и петна, трябва да използваш повече препарат за съдове и да ги накиснеш за няколко минути. Около 5 мл на 1 литър вода трябва да са достатъчни за измиването на съдовете.

PUR POWER GEL: ПРАВИЛНА ДОЗИРОВКА

Също така е важно да знаеш колко препарат за съдове да използваш, когато миеш с Pur power gel. При нормални обстоятелства около 3 мл (или 1 ч.л.) от препарата за миене на съдове на 5 литра вода са достатъчни за отстраняване на замърсяванията и остатъците от съдовете. Ако миеш тенджери, тигани или други съдове с упорити петна, трябва да използваш допълнителна мощ. Използвай прибл. 5 мл (1,5 ч.л.) препарат на 1 литър вода и накисни чиниите за няколко минути, за да ускориш процеса на почистване.

ТРЯБВА ЛИ ДА ВИЖДАМ БАЛОНЧЕТА?

Много хора правят грешката да смятат, че пяната означава наличие на препарат за миене на съдове и когато пяната изчезне, добавят още препарат в сместа. В действителност препаратът за миене на съдове е наличен много след изчезването на физическото доказателство (тези красиви балончета). В повечето случаи можеш да продължиш да миеш съдовете си и да ги почистиш, без да има пяна.

Знаеш ли колко препарат за съдове да използваш? Избягвай прекомерните количества, като употребяваш правилните дози, препоръчани за предпочитания от теб препарат за съдове Pur.

Прочети още

  • Как да мия съдове
  • Как работи препаратът за миене на съдове?
  • Съвети за миене