Съставки
Порции: 2
- 250 г спагети от спелта
- 2 бр. авокадо
- 1 скилидка чесън
- 10 бр. чери домати
- 40 г рукола
- ½ глава лук
- 4 с.л. зехтин
- 200 мл портокалов сок
- 1 ч.л. сироп от агаве
- ½ лайм (сок)
- 200 мл зеленчуков бульон или вода от паста
- 2 с.л. пресен риган за гарниране
- сол
- пипер
Прибори: голяма тенджера с капак, кухненски робот или блендер, дъска за рязане, нож, голям тиган
Кипни водата в голяма тенджера с капак при умерен до силен огън. Подсоли водата и добави спагетите от спелта. Намали топлината до среден огън и вари прибл. 8 – 10 мин до ‘алденте’.
Междувременно направи соса и приготви заливките. Обели авокадото и отстрани костилката. Нарежи авокадото на дребно. Нарежи доматите на кубчета и руколата на едро. Отдели доматите и руколата настрани за сервиране. Обели скилидката чесън и нарежи на кубчета лука. Изсипи авокадото в кухненски робот или блендер.
Добави чесъна, нарязания на кубчета лук, зехтина, портокаловия сок, сиропа от агаве и сока от лайм в кухненския робот. Подправи със сол и пипер. Обработвай при най-висока степен за прибл. 30 сек. до получаването на еднородна кремообразна смес. Добави зеленчуков бульон или вода от варенето на пастата и обработвай при най-висока степен за още 10 сек.
Когато пастата е готова, я отцеди и я изсипи в голям тиган. Добави соса с авокадо и разбърквай, докато пастата е добре покрита. Загрей пастата при слаб огън за ок. 2 мин. Подправи със сол и пипер и постави в чинии.
Поръси с кубчета домати преди сервиране.
Поръси с пресен риган и рукола. Сервирай веднага. Приятен апетит!
След като приключите с Вашия момент #enjoytogether, няма нужда да се притеснявате за мръсните съдове.
Somat отстранява дори и най-упоритото замърсяване, като мазнина и загорели продукти, така че съдовете Ви ще лесно ще бъдат идеално почистени.