ЗАДУШЕНО ПИЛЕ С 5 СЪСТАВКИ И СПЕЛТА

Съставки
Порции: 2

  • 2 пилешки бутчета
  • 190 г спелта
  • 1/2 глава радичио
  • 6 скилидки чесън
  • 60 мл ябълков оцет
  • 355 мл вода
  • сол
  • пипер
  • зехтин за пържене

Прибори: дъска за рязане, нож, щипки, тенджера, лъжица за готвене

Подправи пилето от двете страни със сол и пипер.

Извади кочана на радичиото и го нарежи на тънки лентички. Обели скилидките чесън и ги намачкай.

Сложи тенджера на среден до силен огън и добави малко зехтин. Добави бутчетата с кожата надолу и задуши за ок. 12 мин, докато кожата стане хрупкава и златиста. Обърни и задуши за още ок. 8 мин. Свали от котлона.

Добави още малко зехтин в тенджерата, ако е необходимо, и добави чесъна. Сотирай за ок. 1 мин и добави спелтата. Подправи със сол и пипер и остави да се задушава за ок. 5 мин. или докато замирише и спелтата се запече леко. Деглазирай тенджерата с ябълков оцет и след това добави вода. Остави да заври.

Когато водата заври, върни пилешкото обратно и вари за прибл. 20 мин или докато пилето и спелтата са готови и почти не е останала течност. Постави пилешкото със спелта в чиния и сервирай с радичио. Приятен апетит!

Притеснявате се от бъркотията? Недейте!

След като приключите с Вашия момент #enjoytogether, няма нужда да се притеснявате за мръсните съдове. 
Somat отстранява дори и най-упоритото замърсяване, като мазнина и загорели продукти, така че съдовете Ви ще лесно ще бъдат идеално почистени.

Прочети още

  • Запознай се с нашата инициатива #enjoytogether

  • Много голяма част от важните моменти в живота ни са или по време на приготвянето, или на споделянето на храната, защото чрез нея ние се сближаваме помежду си. Намерете интересни факти и идеи за това в нашите вдъхновяващи статии.

  • Кой казва, че миенето на съдовете трябва да бъде досадно? С нашите трикове и игри забавлянието е гарантирано! (А с нашите мощни продукти, миенето на съдове е супер лесно!)