Съставки
Порции: 2
- 4 филии хляб (напр. селски италиански)
- 4 яйца
- 300 гр. сметана за готвене
- 100 гр. прясна сметана
- 150 гр. градинска креца
- ½ лук
- 20 гр. репички
- сол
- пипер
- масло за пържене
Необходими съдове и прибори: фурна, формичка за сладки, дъска за рязане, нож, голяма купа, тел за разбиване, голям тиган, подходящ за готвене във фурна
Загрейте предварително фурната на 160°C. Нарежете на ситно лука. Нарежете на едро градинската креца. Нарежете репичките на тънки кръгчета. Изрежете дупка в средата на филиите хляб, като ползвате формичка за сладки.
В голяма купа, разбъркайте готварската сметана, прясната сметана, репичките, лука, и градинската креца. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
В голям тиган, подходящ за готвене във фурна, изпържете хляба в малко масло на среден огън за около 1 – 2 мин. от всяка страна. След като се запържи леко и от двете страни, счупете по едно яйце в центъра на всяка филия, прехвърлете тигана в предварително загрята на 160°C фурна и печете около 3 – 5 мин. докато белтъкът и жълтъкът стегнат леко. Овкусете със сол и черен пипер на вкус. Сервирайте със сос от репички и сметана. Добър апетит!
След като приключите с Вашия момент #enjoytogether, няма нужда да се притеснявате за мръсните съдове.
Somat отстранява дори и най-упоритото замърсяване, като мазнина и загорели продукти, така че съдовете Ви ще лесно ще бъдат идеално почистени.