Съставки
Порции: 4
- 500 гр. фетучини (пресни)
- 2 скилидки чесън
- 4 с.л. магданоз
- 80 гр. масло
- 400 мл. сметана
- 150 гр. Пармезан
- Пармезан за сервиране
- сол
- пипер
Необходими съдове и прибори: дъска за рязане, нож, малка касерола, голяма касерола, сито
Обелете и накълцайте чесъна. Накълцайте магданоза.
Разтопете малко масло в касерола на среден огън. Добавете чесъна и го пържете около 1 мин. Изсипете сметаната в касеролата и овкусете със сол и черен пипер. Оставете да къкри около 3 мин. или докато се сгъсти леко. Разбърквайте периодично. Добавете пармезана и свалете касеролата от котлона.
Сложете вода да заври. Добавете сол и сложете фетучините да се варят. Гответе ги до готовност al dente. Отцедете готовите фетучини и ги изсипете в сметановия сос. Разбъркайте, като разтърсвате касеролата. Върнете касеролата на котлона, добавете накълцания магданоз и маслото и разбъркайте отново чрез разтърсване.
Поръсете със сол и черен пипер на вкус. Сервирайте с още Пармезан. Добър апетит!
След като приключите с Вашия момент #enjoytogether, няма нужда да се притеснявате за мръсните съдове.
Somat отстранява дори и най-упоритото замърсяване, като мазнина и загорели продукти, така че съдовете Ви ще лесно ще бъдат идеално почистени.