Somat Logo

ЧЗВ

Как да подготвя съдовете за миене?

Предварително сортирайте съдовете, за да постигнете най-добри резултати при миене. За предпочитане е да ги подредите в този ред: стъкло, порцелан, прибори, съдове за готвене.

За по-лесно измиване, накиснете тенджерите със засъхнала храна във водата и добавете няколко капки препарат за съдове Pur.

С помощта на домакинска хартия избършете остатъците от храна, така няма да ви се налага да търкате съдовете прекалено.

Какъв е правилният начин за накисване на съдовете?

Пуснете топла вода и добавете малко количество от препарата за съдове Pur, като следвате инструкциите за ползване на продукта, въпреки че правилното количество ще зависи от това колко твърда е водата. Прекалено многото пяна може да има негативен ефект върху процеса на изсушаване.

Първо измийте стъклените и порцелановите чаши, както и приборите, а след това и най-мръсните съдове. Накрая измийте тенджерите и тиганите, за да използвате максимално водата за миене на съдове.

Как да постъпвам с домакинските пособия за миене на съдове?

За да постигнете най-добри и хигиенични резултати при миене на съдове, трябва редовно да сменяте парцалите и гъбите за съдове, като същевременно изпирате кърпите за избърсване на 60° C.

Върху какви материали мога да използвам препарата за съдове Pur?

Препаратът за съдове Pur може да се използва върху всички видове материали за миене.  Независимо дали е стъкло, порцелан, пластмаса, неръждаема стомана или сребро, Pur винаги ще даде блестящи резултати и ще осигури сигурна защита дори и на най-ценните ви сервизи за хранене.

Но с Pur нещата не свършват дотук. Може да се използва и върху кухненски уреди, миещи се повърхности, стъкло, прозорци или мазни петна върху дрехите. Както виждате, почти няма ограничения в употребата на Pur. За какво използвате Pur?

Препаратът за съдове Pur осигурява ли добра хигиена при миене на съдове?

Pur гарантира хигиенично почистване на вашите съдове. Не са ви необходими нито от здравна, нито от природосъобразна гледна точка други миещи препарати с антибактериални свойства.

Потапянето на чиниите в мивка с топла вода, съдържаща няколко капки Pur, напълно ще отстрани всякакви остатъци от храна.

Всички ли препарати за съдове Pur са нежни към околната среда?

Всички повърхностно-активни вещества, които ползваме, са нежни към околната среда и са бързо биоразградими (съгласно OECD-тест 301). Материалът, от който е направена бутилката (PET) може да се рециклира и самият той е изработен от 25% рециклиран материал.

Как трябва да използвам дозатора на бутилката на препарата за съдове Pur?

Издърпайте дозатора нагоре, за да го отворите. Сложете няколко капки във водата за миене. За най-добри резултати леко наклонете бутилката. След употреба можете отново да затворите дозатора, като просто го натиснете надолу.

И още едно нещо - дозаторът Pur може да се обръща във всички посоки, което го прави подходящ както за десничари, така и за левичари.

Знаехте ли, че инвестирахме много време в разработката на дизайна на дозатора и това се превърна в запазена марка на Pur заедно с отличната му бутилка?

Трябва ли да нося ръкавици, когато ползвам препарата за съдове Pur?

Като цяло всички течни препарати за съдове Pur са предназначени за миене без ръкавици.

Трябва ли да накисвам съдовете?

Ако искате да си спестите време и работа при миенето на съдове, можете да накиснете съдовете с остатъци от храна във водата, като добавите няколко капки препарат за съдове Pur. Това значително ще улесни измиването. Опитайте!

Трябва ли да подсушавам измитите съдове?

Когато използвате препарат за съдове Pur, не е нужно да подсушавате съдовете с кърпа. Ще постигнете блестящи резултати, като оставите съдовете да изсъхнат сами на сушилника. Подредете приборите за хранене в подходящ съд, като ги поставите с дръжките надолу. Чистите и изплакнати съдове ще изсъхнат сами лесно и хигиенично.

Съвет: стъклените чаши ще изсъхнат без следи от капки, ако ги обърнете върху чиста кърпа.

Как трябва да мия най-мръсните съдове?

Не се измъчвайте с телчето за почистване и досадното търкане на съдове. Оставете съдовете или проблемната област от тях, накисната във вода, която съдържа няколко капки от препарата за съдове Pur. Това значително ще улесни измиването. Опитайте!