Somat Logo

Какво се случва в съдомиялната? Видеоклиповете от екшън камери ни позволяват да видим!

Чудил/а ли си се какво се случва в съдомиялната, когато затвориш вратата? За разлика от повечето перални машини, при които можеш да видиш повишаването на нивото на водата, образуването на пяна и отмиването й, съдомиялната е мистерия. Тя може да се сравни с въпроса за светлината в хладилника (отговор: изгасва, когато затвориш вратата), но отговорът е малко по-сложен. Благодарение на потребители на YouTube, въоръжени с екшън камери, вече не трябва да се чудим какво се случва в съдомиялната. Техните видеоклипове заснемат всяка стъпка от цикъла на измиване.

Видеоклипове за това какво се случва във вътрешността на съдомиялна – самостоятелен YouTube жанр

Има толкова много видеоклипове от вътрешността на съдомиялна в YouTube, че има вероятност да намериш такъв, който показва какво се случва точно в твоя модел. Успехът на тези видеоклипове доказва, че това е процес, от който се интересуват много хора. Един от най-популярните видеоклипове в жанра има над 9 милиона гледания! Внимание: коментарите в YouTube показват, че гледането на тези видеоклипове е странно успокояващо, но и леко пристрастяващо.

Видеоклипове от екшън камери заснемат всяка стъпка от цикъла на измиване

Защо толкова много хора биха гледали видеоклип, показващ какво се случва във съдомиялна, освен от любопитство? Ще ни се да мислим, че хората се обучават. Все пак, ако видиш какво се случва в съдомиялна, разбираш как работи, което от своя страна помага за правилното зареждане и решаването на чести проблеми с нея. Нека първо обаче прегледаме стъпките, записани от тези видеоклипове, и да обясним какво виждаме.

  1. Основата на съдомиялната се пълни с вода. Забележи колко малко вода е необходима. Водата, която се пълни в съдомиялната, вече може да е топла или ще се загрее вътре.
  2. В пръскащите рамене се изпомпва вода. Те започват да се въртят бързо, като пръскат цялата съдомиялна и съдържанието й.
  3. Отделението за препарат се отваря и таблетката, прахът или гелът в него се пуска в машината.
  4. В зависимост от позицията на камерата можете да видите бавното разтваряне на препарата в топлата вода. Той не образува много пяна, което е добре (всеки, който е съсипвал съдомиялната си с добавянето на обикновен препарат за съдове, може да го потвърди).
  5. Мръсната вода се източва и се пълни чиста вода за изплакване.
  6. И накрая, последната стъпка е … като да гледаш съхненето на вода, така че няма много за разясняване.

Видеоклиповете от екшън камери ни помагат да разберем какво се случва в съдомиялната

  1. Най-напред видеоклиповете от съдомиялни помагат за разбиването на някои митове и глуповати идеи относно това какво се случва в съдомиялната. Една от най-честите грешки относно съдомиялните е, че се пълнят с вода, както се пълнят пералните машини. Съдовете не се потапят във вода, нито пък се търкат от съдомиещи феички, въоръжени с малки четчици и гъби (освен ако, естествено, феичките не се скриват веднага, щом видят камерата? Може би никога няма да узнаем ;)).
  2. Когато видиш, че пръскащите рамене се въртят, задвижвани единствено от силата на водата, ще разбереш колко важно е да поддържаш дюзите чисти и без котлен камък. Използвай соли и почиствай съдомиялната си редовно, за да поддържаш функционирането им.
  3. Видеоклип от вътрешността на съдомиялна от същия модел като твоя може да ти помогне за по-ефикасно зареждане на съдомиялната.
  4. Когато видят колко малко вода използва съдомиялната, дори най-скептичните поддръжници на миенето на ръка ще се убедят, че това е най-икономичният и екологичният метод за миене на съдове.
Filter by categories: