Somat Logo

Фетучини Алфредо

Съставки
Порции: 4

  • 500 гр. фетучини (пресни) 
  • 2 скилидки чесън 
  • 4 с.л. магданоз
  • 80 гр. масло 
  • 400 мл. сметана 
  • 150 гр. Пармезан 
  • Пармезан за сервиране 
  • сол 
  • пипер

Необходими съдове и прибори: дъска за рязане, нож, малка касерола, голяма касерола, сито

Обелете и накълцайте чесъна. Накълцайте магданоза.

Разтопете малко масло в касерола на среден огън. Добавете чесъна и го пържете около 1 мин. Изсипете сметаната в касеролата и овкусете със сол и черен пипер. Оставете да къкри около 3 мин. или докато се сгъсти леко. Разбърквайте периодично. Добавете пармезана и свалете касеролата от котлона.

Сложете вода да заври. Добавете сол и сложете фетучините да се варят. Гответе ги до готовност al dente. Отцедете готовите фетучини и ги изсипете в сметановия сос. Разбъркайте, като разтърсвате касеролата. Върнете касеролата на котлона, добавете накълцания магданоз и маслото и разбъркайте отново чрез разтърсване.

Поръсете със сол и черен пипер на вкус. Сервирайте с още Пармезан. Добър апетит!

Притеснявате се от бъркотията? Недейте!

След като приключите с Вашия момент #enjoytogether, няма нужда да се притеснявате за мръсните съдове.

Somat отстранява дори и най-упоритото замърсяване, като мазнина и загорели продукти, така че съдовете Ви ще лесно ще бъдат идеално почистени.