Somat Logo

Сьомга терияки

Съставки
Порции: 2

  • 2 стръка зелен лук 
  • 100 мл. зеленчуков бульон 
  • 100 мл. соев сос 
  • 15 мл. мирин  
  • 1 с.л. мед 
  • 2 филета от сьомга 
  • пипер

Необходими съдове и прибори:  дъска за рязане, нож, касерола, лъжица за бъркане, чиния, фурна, тиган за готвене във фурна

Нарежете на ситно зеления лук.

В касерола на среден огън, разбъркайте зеленчуков бульон, соев сос, мирин и мед. Варете, докато обемът намалее наполовина, прибл. 10 – 15 мин.

Загрейте предварително фурната на 180°C. Сложете сьомгата в тиган за готвене във фурна. Намажете равномерно от всички страни със сос терияки. Изпечете сьомгата в предварително загрята на 180°C фурна, прибл. 10 – 12 мин. Извадете от фурната и прехвърлете в чиния. За сервиране, гарнирайте с зелен лук и подправете с черен пипер.

Притеснявате се от бъркотията? Недейте!

След като приключите с Вашия момент #enjoytogether, няма нужда да се притеснявате за мръсните съдове. 

Somat отстранява дори и най-упоритото замърсяване, като мазнина и загорели продукти, така че съдовете Ви ще лесно ще бъдат идеално почистени.