Somat Logo

Равиоли със спанак и рикота

Съставки
Порции: 4

  • 300 гр. рядко тесто 
  • 200 гр. спанак 
  • 250 гр. сирене рикота
  • 100 гр. Сирене пекорино (настъргано) 
  • 50 гр. кедрови ядки 
  • 2 яйчени жълтъка 
  • сол 
  • пипер

Необходими съдове и прибори:  сито, малка касерола, дъска за рязане, нож, голяма купа, лъжица за бъркане, машина за паста, точилка, четка, нож за паста, голяма касерола, черпак за отстраняване на пяна

Бланширайте спанака за около 3 – 4 мин. в кипнала вода. Отцедете водата.

Накълцайте на ситно кедровите ядки и бланширания спанак.

Смесете спанака, кедровите ядки, яйчен жълтък, сирената Пекорино и рикота. Овкусете добре с сол и черен пипер.

Разделете на две рядкото тесто. Разточете двете половини възможно най-тънко върху набрашнена повърхност с точилка или машина за паста на ленти 5 cm x 40 cm.

Смесете другия яйчен жълтък с малко вода и намажете половината тестени ивици.

След това, поставете лъжица плънка на всеки 5 cm ленти от паста, намазани с яйце.

Сега, покрийте една от другите ленти разточено тесто и притиснете тестото здраво около плънката.

Нарежете равиолите на квадратчета с нож или a нож за паста.

Сега, сварете приготвените равиоли в солена вода за около 4 – 5 мин. докато не изплуват на повърхността. Отцедете добре и сервирайте натурални или домашен доматен сос.

Притеснявате се от бъркотията? Недейте!

След като приключите с Вашия момент #enjoytogether, няма нужда да се притеснявате за мръсните съдове. 

Somat отстранява дори и най-упоритото замърсяване, като мазнина и загорели продукти, така че съдовете Ви ще лесно ще бъдат идеално почистени.