Somat Logo

Пълнени гъби

Съставки
Порции: 2

  • 500 гр. гъби 
  • 2 зелен лук 
  • 1 шалот
  • 150 гр. овче сирене 
  • ½ ч.л. червен пипер 
  • ¼ ч.л. едросмлян лют червен пипер 
  • ½ с.л. растителна мазнина
  • 150 гр. спанак 
  • ½ ч.л. индийско орехче 
  • сол 
  • пипер

Необходими съдове и прибори:  фурна, дъска за рязане, нож, малка купа, голям тиган, ситно ренде, лъжица за бъркане, лъжица, тиган, подходящ за готвене във фурна

Загрейте предварително фурната на 180°C. Нарежете на ситно шалота и зеления лук на тънки кръгчета. В малка купа, смесете сиренето, червения пипер, едросмления лют червен пипер, растителна мазнина и зеления лук. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.

В голям тиган, загрейте растителна мазнина на среден огън и задушете шалота за около 1 – 2 мин. След това, добавете спанак и продължете да гответе около 1 – 2 мин. докато омекне. Настържете индийско орехче в тиган и разбъркайте добре. Свалете от котлона.

Внимателно отделете гъбите от пънчетата. След това, внимателно издълбайте вътрешността на шапките с лъжица за да осигурите място за пълнене.

Напълнете шапките на гъбите със спанак или със сместа от сирене и ги поставете в тиган, подходящ за готвене във фурна или върху тава, покрита с хартия за печене. Прехвърлете в предварително загрята фурна и изпечете на 180°C за около 12 – 15 мин. или докато сиренето се стопи и стане тъмно златисто. Добър апетит!

Притеснявате се от бъркотията? Недейте!

След като приключите с Вашия момент #enjoytogether, няма нужда да се притеснявате за мръсните съдове. 

Somat отстранява дори и най-упоритото замърсяване, като мазнина и загорели продукти, така че съдовете Ви ще лесно ще бъдат идеално почистени.