Somat Logo

Печена салата Цезар

Съставки
Порции: 4

  • 2 сърцевини на салата ромен 
  • 4 филета аншоа
  • скилидки чесън (обелени) 
  • 80 мл. зехтин екстра върджин
  • 1 багета 
  • 2 с.л. Сос уорчестър
  • 2 с.л. майонеза
  • 2 лимона (сок) 
  • 2 ч.л. Дижонска горчица
  • 100 гр. Пармезан (настърган и разделен) 
  • сол 
  • пипер

Необходими съдове и прибори:  блендер или кухненски робот, пекарска четка, грил-тиган или скара, дъска за рязане, нож

Пасирайте аншоата, обеления чесън, зехтина, солта и черния пипер до получаване на гладка смес.

Загрейте грил-тигана или скарата на среден огън. Нарежете сърцевините на салата ромен на половина по дължина; срежете багетата наполовина, след което още веднъж наполовина по дължина. Намажете отрязаната страна на салатата и хляба със сместа от аншоа.

Запечете сърцевините на салата ромен и хляба със срязаната страна надолу около 1 – 2 минути, или докато се появят следи от запичане. През това време, добавете сос Уорчестър, майонеза, лимонов сок, горчица и малко нарязан Пармезан към останалата смес от аншоа и пасирайте до получаване на гладка смес, около 2 минути. Овкусете със сол и черен пипер на вкус, ако е необходимо.

Сервирайте сърцевините на салата ромен и хляба цели или нарязани на широки ленти. Поръсете с дресинга за салата цезар на вкус, разбъркайте и поръсете отгоре остатъка от настъргания Пармезан.

Притеснявате се от бъркотията? Недейте!

След като приключите с Вашия момент #enjoytogether, няма нужда да се притеснявате за мръсните съдове. 

Somat отстранява дори и най-упоритото замърсяване, като мазнина и загорели продукти, така че съдовете Ви ще лесно ще бъдат идеално почистени.