ПАСТА С КЕСТЕНИ И ГЪБИ

Съставки
Порции: 4

  • 500 гр. талиатели 
  • 300 гр. кестени (обелени) 
  • 400 гр. гъби 
  • 2 глави лук 
  • 4 стръка зелен лук 
  • 2 скилидки чесън 
  • 8 с.л. зехтин
  • 500 мл. сметана 
  • 1  лимон (сок) 
  • 50 гр. Пармезан
  • сол
  • пипер
  • стръка зелен лук за украса

Необходими съдове и прибори: дъска за рязане, нож, голяма тенджера, тиган, ситно ренде, цитрус преса, сито

Нарежете на ситно зеления лук. Нарежете кромида и счукайте чесъна. Отстранете пънчетата от гъбите, след което ги нарежете на четвъртини. Нарежете на ситно обелените кестени.

Сложете пастата в голяма тенджера с подсолена вода и гответе до готовност al dente, според указанията на опаковката.

Подгрейте зехтина в тиган на среден огън. Добавете лука и чесъна, и задушете, докато станат прозрачни. След това, добавете гъбите и задушете за около 5 мин. Добавете сол на вкус. Добавете нарязаните кестени и оставете да се готви около 3 мин.

Добавете сметана и оставете на огъня за около 4 мин. Изцедете лимона. Настържете на ситно Пармезана. Добавете сол, черен пипер и лимонов сок на вкус. Добавете пармезана и разбъркайте добре.

Изцедете пастата, прехвърлете я в тигани разбъркайте добре. Сервирайте пастата, гарнирана с пресен лук. Добър апетит!

Притеснявате се от бъркотията? Недейте!

След като приключите с Вашия момент #enjoytogether, няма нужда да се притеснявате за мръсните съдове. 
Somat отстранява дори и най-упоритото замърсяване, като мазнина и загорели продукти, така че съдовете Ви ще лесно ще бъдат идеално почистени.

Прочети още

  • Запознай се с нашата инициатива #enjoytogether

  • Много голяма част от важните моменти в живота ни са или по време на приготвянето, или на споделянето на храната, защото чрез нея ние се сближаваме помежду си. Намерете интересни факти и идеи за това в нашите вдъхновяващи статии.

  • Кой казва, че миенето на съдовете трябва да бъде досадно? С нашите трикове и игри забавлянието е гарантирано! (А с нашите мощни продукти, миенето на съдове е супер лесно!)